Polskie matki bardzo dobrze wspominają kuchnię swoich matek
Dwie trzecie polskich matek bardzo dobrze wspomina jedzenie przygotowywane przez ich własne matki – wynika z sondażu MillwardBrown SMG/KRC. Respondentkom z matczynych kuchni najbardziej zapadły w pamięć zupy, pierogi i ciasta.
Prawie połowa Polek mających dzieci deklaruje, że gotować uczyły je matki – pokazuje badanie zrealizowane przez MillwardBrown SMG/KRC. Dwie trzecie obecnych matek bardzo dobrze wspomina kuchnię swoich matek.
Polskie matki najmocniej deklarują, że w ich rodzinnej kuchni jedzenie było przygotowywane z naturalnych składników. Nieco mniej respondentek zgadza się ze stwierdzeniem, że potrawy przygotowywane przez ich matki były pożywne, smaczne i oparte na tradycyjnych przepisach.
Najlepiej z kuchni swoich matek Polki mające dzieci pamiętają zupy, pierogi i ciasta.
Badanie opinii polskich matek o kuchni ich własnych matek, "Kuchnia Jak u Mamy", przeprowadził MillwardBrown SMG/KRC na zlecenie firmy Winiary, producenta zup "Jak u Mamy". Ankiety metodą CATI objęły w dniach 17-21 maja 500 kobiet w wieku 20 lat lub więcej mających dzieci. Ta grupa jest reprezentatywna dla wszystkich polskich matek.
Dołącz do dyskusji: Polskie matki bardzo dobrze wspominają kuchnię swoich matek