Wege hot dogi w sklepach IKEA w całej Polsce
Sieć sklepów IKEA wprowadziła do oferty w całej Polsce wege hot dogi. W ich skład wchodzą jarmuż, komosa ryżowa, cebula, marchew, ziemniaki i czerwona soczewica.
Jest to już druga potrawa typu wege w ofercie IKEA – firma od trzech lat w menu Bistro oferuje klientom wege klopsiki.
Wege hot dog składa się z czerwonej soczewicy, komosy ryżowej, cebuli, ziemniaków, marchwi i jarmużu. Serwowany jest ze słodko-pikantną musztardą, prażoną cebulką i marynowaną czerwoną kapustą.
Według informacji firmy, produkcja jednego kilograma wege hot doga to 7 razy mniejsza emisja dwutlenku węgla w porównaniu z klasycznym hot dogiem.
Jak tłumaczą przedstawiciele IKEA, składniki roślinne są bardziej zrównoważone niż mięsne, ponieważ ich oddziaływanie na środowisko jest zdecydowanie niższe.
Firma wprowadzając do oferty Bistro produkty typu wege chce tworzyć asortyment, który powoduje, że zrównoważone i zdrowe jedzenie jest smaczne, łatwe i niedrogie.
- W ramach naszej oferty gastronomicznej chcemy tworzyć asortyment, który sprawia, że zrównoważone i zdrowe jedzenie jest smaczne, łatwe i niedrogie. Wierzymy, że dodając do menu Bistro IKEA wege hot doga, realizujemy tę misję” - informuje Tomasz Jachimczak, country commercial & range manager, IKEA Retail Polska, jedna z osób odpowiedzialnych za wprowadzenie wege hot doga do Bistro Ikea w Polsce.
Dołącz do dyskusji: Wege hot dogi w sklepach IKEA w całej Polsce