Potrawą, bez której trudno wyobrazić sobie wigilijną kolację jest bigos. Tradycyjnie tego dnia podaje się jego bezmięsną wersję. Bigos to kwintesencja staropolskiej kuchni. Kiszona kapusta, wzbogacona aromatem leśnych grzybów i suszonych śliwek, podlewana winem i doprawiana ziołami, zachwyca niepowtarzalnym smakiem i zapachem. Wymaga jednak precyzyjnego doboru ziół i przypraw. Przyprawa do bigosu po staropolsku Appetita ułatwi właściwe przyrządzenie tego dania i nada mu aromatu jałowca, czosnku, gorczycy, kminku, majeranku oraz ziela angielskiego.
W wielu polskich domach w pierwszy dzień świąt odbywa się uroczysty obiad. Przyrządzenie mięsa na drugie danie ułatwią mieszanki z linii Gotujemy po polsku: Przyprawa do mięsa mielonego, Przyprawa do mięsa wieprzowego, Przyprawa do żeberek, Przyprawa do mięsa wołowego lub Przyprawa do kurczaka w trzech wariantach: klasyczna, pikantna i słodko-kwaśna.
Na odwrocie opakowania każdej przyprawy z linii Gotujemy po polsku znajduje się przepis na tradycyjną potrawę.
Producent: Jutrzenka Colian
Produkt: Przyprawa do ryb, Przyprawa do bigosu po staropolsku, Przyprawa do mięsa mielonego, Przyprawa do mięsa wieprzowego, Przyprawa do mięsa wołowego, Przyprawa do żeberek, Przyprawa do kurczaka
Gramatura: 20 g
Cena: ok. 1, 20 zł
Szerszych informacji udziela:
Anna Wawra/ Kolterman Media Communications
tel. 22 392 06 23 kom. 510 081 103
e-mail: a.wawra@kmc-pr.pl