Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2016-07-08

A A A POLEĆ DRUKUJ

MAKRO na ,,Dorszowych Żniwach”

150x110

2. lipca odbyła się XIII edycja ,,Dorszowych Żniw“ - Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich. Fundatorem nagród dla laureatów była firma MAKRO Cash&Carry Polska.

W tym roku zadaniem uczestników konkursu było przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem polędwicy z dorsza oraz deseru przygotowanego z czekolady i przynajmniej trzech rodzajów owoców.

Pierwsze miejsce zajęła łódzka restauracja ,,Delight” reprezentowana przez Tomasza Janczewskiego i Piotra Pawłowskiego; drugie – poznańska ,,Cucina” na czele ze Sławomirem Popiakiem i Dominikiem Świąteckim; na trzecim miejscu uplasowała się zaś gdyńska restauracja ,,Gard Nord Kitchen” z Marcinem Małeckim i Piotrem Sójką.

W konkursowym jury zasiedli wybitni szefowie kuchni: Giancarlo Russo, Adam Chrząstowski, Stefan Birek, Tomasz Deker, Adam Dmyterko, Rafał Godziemski, Tomasz Jakubiak, Patryk Kotarba, Michał Kuter, Ewa Olejniczak, Kurt Scheller, Dariusz Ratuszniak, Aleksandra Sowa, Ewa Malika Szyc-Juchnowicz, Adam Woźniak, Jacek Zięba; Sekretarze: Andrzej Ławniczak, Krzysztof Wierzba oraz Jarosław Bagniuk.

Nagrody w formie bonów towarowych dla laureatów konkursu ufundował partner wydarzenia, sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska. Firma poprowadziła również panel dyskusyjno-degustacyjny ,,Chleb i wino w kuchni”, a w trakcie trwania wydarzenia zaprosiła do degustacji win i serów stanowiących nowości w ofercie sieci.

Organizatorem ,,Dorszowych Żniw“ był Krzysztof Szulborski i Stowarzyszenie Kucharzy Polskich przy współpracy z Mariuszem Gachewiczem i Zamkiem Gniew.


dostarczył infoWire.pl




Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS