Travel Channel rusza z emisją nowej, piątej serii hitowego formatu. Prowadzący program Andrew Zimmern dba o to, by w każdym z odcinków programu nie zabrakło ekstremalnych emocji związanych ze smakowaniem naprawdę… dziwacznych potraw. Koktajl z żaby? Potrawka z głowy łosia? Dla gospodarza programu nie ma dania, którego nie byłby w stanie zaakceptować na talerzu.
W piątej serii formatu Andrew Zimmern kontynuuje poszukiwania unikalnych potraw poza granicami USA - w Kanadzie i Ameryce Południowej. Jak było w poprzednich seriach, wyszukuje najbardziej znane w danym regionie potrawy i przedstawia widzom barwne postaci, które nadają charakteru odwiedzanym przez niego miejscom. W odcinku otwierającym piątą serię (wtorek 29 lipca o 21:00) Zimmern odwiedza piękne miasto Vancouver, by znaleźć mnóstwo jedzenia w malowniczym otoczeniu – kraby i krasnorosty.
Program można oglądać na antenie Travel Channel we wtorki o 21:00 (premiery) i w piątki
o 18:00 (powtórki).