MIPIM, czyli Międzynarodowe Targi Nieruchomości w Cannes, we Francji, organizowane są już po raz dwudziesty trzeci. Jest to najważniejsza i najbardziej prestiżowa branżowa impreza na naszym kontynencie. Co roku, przez cztery dni, targi gromadzą średnio ponad 24 tys. uczestników z całego świata. Wydarzenie skierowane jest zarówno do miast, firm i instytucji, jak i potencjalnych inwestorów czy deweloperów. Targi są świetną okazją do nawiązania międzynarodowych kontaktów biznesowych i promocji miast, jako miejsc przyjaznych przedsiębiorcom. Oficjalne zaproszenie do udziału w targach MIPIM otrzymała Prezydent miasta stołecznego Warszawy - Hanna Gronkiewicz-Waltz, która omówi kwestie atrakcyjności inwestycyjnej Warszawy oraz planowanych przedsięwzięć podczas prestiżowego spotkania z przedstawicielami kluczowych miast europejskich. Bezpośrednią promocję Warszawy, na oficjalnym stoisku miasta w Lerins Hall, wesprą liczni partnerzy, m.in. Hochtief, Polskie Porty Lotnicze, Grupa Kulczyk, a także restauracja Tamka 43.
Polskie akcenty kulinarne w Cannes
Tematem przewodnim tegorocznego udziału Warszawy w targach MIPIM jest „Warszawa – gospodarz Konferencji ONZ ds. Zapobiegania Zmianom Klimatu COP 19”. W oficjalnych wystąpieniach przedstawicieli władz miasta i jego partnerów oraz na stoisku targowym Warszawy pojawiać się będą w związku z tym liczne akcenty ekologiczne. Jednym z nich będzie wyśmienity poczęstunek przygotowany dla zagranicznych gości przez zespół kucharzy restauracji Tamka 43. W menu pojawią się wyłącznie ekologiczne dania, przygotowane z polskich produktów regionalnych i podane na naturalnych, jadalnych naczyniach. Odwiedzający stoisko naszej stolicy będą również mieli okazję spróbować alkoholi w stylu eko – win biodynamicznych oraz najlepszych polskich wódek produkowanych według tradycyjnych receptur. Wybór restauracji Tamka 43 jako partnera miasta stołecznego Warszawy podczas targów nie był przypadkowy - władzom miasta zależało, by w tym roku reprezentowała nas jedna
z warszawskich restauracji, znajdujących się w przewodniku Michelin. Ostatecznie zdecydowano, że najlepszą kulinarną wizytówką naszego miasta na arenie międzynarodowej będzie restauracja Tamka 43. Serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia w promowaniu Warszawy na Międzynarodowych Targach Nieruchomości
w Cannes!
www.facebook.com/Tamka43
www.tamka43.pl
DOSSIER:
Tamka 43 to kawiarnia, wine bar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa szefa kuchni – Roberta Trzópka – pasjonata smaków na najwyższym poziomie, konesera poszukującego zarówno zaginionych smaków jak i innowacyjnych pomysłów na kuchnię, oparta przede wszystkim na lokalnych i sezonowych produktach, zwolennika gotowania w niskich temperaturach metodą sous-vide. Krótkie i przejrzyste menu, często zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.
Kontakt prasowy: Beata Grzybek-Zielińska, Anna Głos, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok.14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, annaglos@more-pr.com
www.tamka43.pl