utlenienianie tłuszczów (masło)

yapann Data ostatniej zmiany: 2012-02-04 23:53:32

utlenienianie tłuszczów (masło)

2012-01-19 23:45:11 - yapann

jedyne masło, które nie wania mi margaryną (president), nie jełczeje....
ztcw jełczenie to powstanie kwasu masłoego który wania. normalnie na oko
widać zjełczałość masła po kolorze. A tu nie ma (tzn po dobie poza lodówką
są pewne objawy łeczenia organoleptyczne, lecz normalnie masło jełczeje już
po godzinie (czy kilku) , więc daje mi to do myślenia nad masłowatością
owego masła.

- czy możliwe jest jełczenie bezwonne?





ps:
(mam pewne podejrzenia, że coś przykombinowalo (albo w ogóle albo na polski
rynek (gdzie wysztko wolno (to i trzeba)) - bo po wyjęciu z lodówki nie jest
tak twrde jak na masło przystało (jak 'referencjne masło za komuny'), choć
nie wania margaryną (albo się przyzwyczaiłam.. - a może sprytnie zawiera
inne oleje (roślinne czy jakiś tam kolwiek)).







Re: utlenienianie tłuszczów (masło)

2012-01-21 14:33:31 - news

Użytkownik yapann napisał:
> jedyne masło, które nie wania mi margaryną (president), nie
> jełczeje... ztcw jełczenie to powstanie kwasu masłoego który
> wania. normalnie na oko widać zjełczałość masła po kolorze.
> A tu nie ma (tzn po dobie poza lodówką są pewne objawy
> łeczenia organoleptyczne, lecz normalnie masło jełczeje już po godzinie
> (czy kilku) , więc daje mi to do myślenia nad
> masłowatością owego masła.

nie kupisz u nas masłą, te sklepowe są tylko z nazwy, my biedacy polacy
żremy jedynie tanią margarynę masłopodobną (kiedyś była czekolada
czekoladopodobna) a naszym masłem zajadają się ruskie z niemcami i to za
darmochę!!!




Re: utlenienianie tłuszczów (masło)

2012-01-22 00:50:26 - Animka

W dniu 2012-01-21 14:33, news pisze:
> Użytkownik yapann napisał:
>> jedyne masło, które nie wania mi margaryną (president), nie
>> jełczeje... ztcw jełczenie to powstanie kwasu masłoego który
>> wania. normalnie na oko widać zjełczałość masła po kolorze.
>> A tu nie ma (tzn po dobie poza lodówką są pewne objawy
>> łeczenia organoleptyczne, lecz normalnie masło jełczeje już po godzinie
>> (czy kilku) , więc daje mi to do myślenia nad
>> masłowatością owego masła.
>
> nie kupisz u nas masłą, te sklepowe są tylko z nazwy, my biedacy polacy
> żremy jedynie tanią margarynę masłopodobną (kiedyś była czekolada
> czekoladopodobna) a naszym masłem zajadają się ruskie z niemcami i to za
> darmochę!!!

A ja ostatnio kupuję fińskie.


--
animka



Re: utlenienianie tłuszczów (masło)

2012-01-22 16:34:37 - yapann



Animka wrote in message
news:jffje3$ic8$4@node2.news.atman.pl...
> W dniu 2012-01-21 14:33, news pisze:
>> Użytkownik yapann napisał:
>>> jedyne masło, które nie wania mi margaryną (president), nie
>>> jełczeje... ztcw jełczenie to powstanie kwasu masłoego który
>>> wania. normalnie na oko widać zjełczałość masła po kolorze.
>>> A tu nie ma (tzn po dobie poza lodówką są pewne objawy
>>> łeczenia organoleptyczne, lecz normalnie masło jełczeje już po godzinie
>>> (czy kilku) , więc daje mi to do myślenia nad
>>> masłowatością owego masła.
>>
>> nie kupisz u nas masłą, te sklepowe są tylko z nazwy, my biedacy polacy
>> żremy jedynie tanią margarynę masłopodobną (kiedyś była czekolada
>> czekoladopodobna) a naszym masłem zajadają się ruskie z niemcami i to za
>> darmochę!!!
>
> A ja ostatnio kupuję fińskie.
>
>
> --
> animka




Re: utlenienianie tłuszczów (masło)

2012-01-22 16:39:03 - yapann

Animka wrote in message
news:jffje3$ic8$4@node2.news.atman.pl...
> A ja ostatnio kupuję fińskie.

osobiście uważam, że jest do bani. (i ma właściwości fizyczne dające do
myślenia).
Jeśli łudizsz się, że fińskie masło w polsce jest to samo jak w Finlandii,
to łudź sie dalej.
Było reweladyjne masło fransuckie -w płaskiej kostce złoty papierek -
nieststy nie zapamiątałam producenta zanim znikło. (i porównanie fińskiego
czy lurpaka - i innych ekwiwalnetów cenowych - wysiadało z podkulonym
ogonem).






Re: utlenienianie tłuszczów (masło)

2012-01-22 17:00:18 - Animka

W dniu 2012-01-22 16:39, yapann pisze:
> Animka wrote in message
> news:jffje3$ic8$4@node2.news.atman.pl...
>> A ja ostatnio kupuję fińskie.
>
> osobiście uważam, że jest do bani. (i ma właściwości fizyczne dające do
> myślenia).
> Jeśli łudizsz się, że fińskie masło w polsce jest to samo jak w Finlandii,
> to łudź sie dalej.
> Było reweladyjne masło fransuckie -w płaskiej kostce złoty papierek -
> nieststy nie zapamiątałam producenta zanim znikło. (i porównanie fińskiego
> czy lurpaka - i innych ekwiwalnetów cenowych - wysiadało z podkulonym
> ogonem).

Pewnie tak. Mało jest dobrego masła do wyboru w sklepach.


--
animka



Re: utlenienianie tłuszczów (masło)

2012-01-22 14:26:03 - Plumke.pl

>nie kupisz u nas masłą, te sklepowe są tylko z nazwy,

nie wszystko co nazwane jest maslem nim jest...ale mozna kupic

>my biedacy polacy żremy jedynie tanią margarynę masłopodobną

to zryj biedny polaku jesli nie umiesz przeczytac zawartosci jaka jest
zawartosc tluszczow zwierzecych na opakowaniu i tym weliminowac margaryne

>a naszym masłem zajadają się ruskie z niemcami i to za darmochę!!!

widze ze nie tylko nie umiesz czytac,nie znasz sie na cyfrach ale jeszcze
dodatkowo jestes niezle pierdolniety - calkiem gratis

plumke





Re: utlenienianie tłuszczów (masło)

2012-01-22 14:45:40 - news

Użytkownik Plumke.pl napisał:
> to zryj biedny polaku jesli nie umiesz przeczytac zawartosci jaka
> jest zawartosc tluszczow zwierzecych na opakowaniu i tym
> weliminowac margaryne

umiejętność czytania nie ma wpływu na to co żresz!
jak by gówno zawinęli w papierek i podpisali Masło to byś wcinał z
trzęsieniem uszu!
zawsze mnie zastanawiało skąd się tacy debile biorą, ech dziki to kraj!




Re: utlenienianie tłuszczów (masło)

2012-01-22 16:34:31 - yapann

wrote in message news:4f1c11a5$0$1223$65785112@news.neostrada.pl...
> umiejętność czytania nie ma wpływu na to co żresz!
> jak by gówno zawinęli w papierek i podpisali Masło to byś wcinał z
> trzęsieniem uszu!
> zawsze mnie zastanawiało skąd się tacy debile biorą, ech dziki to kraj!

bo mądrość trzeba przenosić, a głupota przenosi się sama.





Re: utlenienianie tłuszczów (masło)

2012-01-28 22:08:19 - wt

> nie kupisz u nas masłą, te sklepowe są tylko z nazwy, my biedacy polacy
> żremy jedynie tanią margarynę masłopodobną (kiedyś była czekolada
Jeszcze wolno kupić śmietanę i sobie masełko zrobić. Kupić można w hotelu
ogwiazdkowanym, albo w sklepach ekologicznych. Pozdrawiam




Re: utlenienianie tłuszczów (masło)

2012-01-29 19:21:58 - news

Użytkownik wt napisał:
>> nie kupisz u nas masłą, te sklepowe są tylko z nazwy, my biedacy
>> polacy żremy jedynie tanią margarynę masłopodobną (kiedyś
>> była czekolada
> Jeszcze wolno kupić śmietanę i sobie masełko zrobić. Kupić
> można w hotelu ogwiazdkowanym, albo w sklepach ekologicznych. Pozdrawiam

człowieku, nie te czasy!!!
ze śmietaną jest ten sam problem co z masłem, tyle samo jest jej co w
maśle, haha
nawet z serów się śmietanę odciąga i zastępuje olejem, po to żeby złodzieje
okupanty mieli tłuste brzuchy, a ty zdychaj z głodu i żryj g****




Re: utlenienianie tłuszczów (masło)

2012-01-29 20:08:20 - Plumke.pl

>nawet z serów się śmietanę odciąga

tosie nazywa technologia
wybieracie to kupujac tanio

>po to żeby złodzieje okupanty mieli tłuste brzuchy, a ty zdychaj z głodu i
>żryj g****

widze za nazarles sie tego gowna po kokardy; zzarlo ci resztki czegos co
powinienes miec miedzy uszami i wylazi z ciebie wszystkimi otworami
oszczedz sobie (by nie zdychac z glodu) rezygnujac z internetu
ty sobie podjesz i inni tez skozystaja





Re: utlenienianie tłuszczów (masło)

2012-02-04 23:53:32 - yapann

wt wrote in message
news:jg1o4j$sjj$1@news.mm.pl...
> Kupić można w hotelu ogwiazdkowanym,
w hotelu śmietanę mówisz? w którym

> albo w sklepach ekologicznych
podaj producentów





Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS