SzukajSzukaj
dołącz do nasFacebookGoogleLinkedinTwitter

Grzegorz Zawierucha ambasadorem kampanii "Polskie mięso karmi zmysły"

Związek Polskie Mięso rusza z tegoroczną, piątą edycją ogólnopolskiej kampanii promocyjno-informacyjnej „Marka Polskie Mięso - Polska Smakuje”. Akcja prowadzona jest pod hasłem "Polskie mięso karmi zmysły", a jej ambasadorem został kucharz Grzegorz Zawierucha.

Tegoroczna odsłona kampanii jest kontynuacją prowadzonych od kilku lat działań promujących polskie mięso wieprzowe i drobiowe oraz tworzone z nich przetwory. Celem kampanii jest informowanie konsumentów o walorach odżywczych i ważnej roli mięsa w codziennej diecie.

Działania Związku Polskie Mięso realizowane są pod hasłem "Polskie mięso karmi zmysły" i pokazują, że polskie mięso karmi wszystkie zmysły: wyglądem, smakiem, aromatem, ale też dźwiękiem (skwierczenie w trakcie smażenia czy grillowania).

Ponadto z kampanii można się dowiedzieć, skąd bierze się smak mięsa, co wpływa na jego aromat, a także jak wybierać mięso, jak odpowiednio je przechowywać, przyrządzać i serwować, by było smaczne.

Ambasadorem tegorocznej edycji został kucharz Grzegorz Zawierucha, a obok niego w akcji wezmą udział także ekspertki: prof. dr hab. Agnieszka Wierzbicka, specjalistka w obszarze trendów i nowości dotyczących polskiego mięsa drobiowego i wieprzowego. Ekspertką kampanii „Marka Polskie Mięso - Polska Smakuje” jest również dietetyczka dr Wanda Baltaza.

Dołącz do dyskusji: Grzegorz Zawierucha ambasadorem kampanii "Polskie mięso karmi zmysły"

5 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiekz postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
User
Stockowiec
Polskie mięso prosto z zagranicznego banku zdjęć...
odpowiedź
User
Johnnie runner
"Polskie mięso karmi zmysły" - co za mistrzostwo słowa i sensu. Janusze polskiego kopirajtingu w szczytowej formie...
odpowiedź
User
No
A może ukraińskie z nalepka zdielano w Polsze. Ukraincy wygryzli polskie mięso drobiowe z krajów UE więc rząd oczekuje że polacy zwiększą spożycie. Tylko jest problem inflacja w lutym 18,4 % a waloryzacja emerytur 14,8 %.
odpowiedź