Grzegorz Zawierucha ambasadorem kampanii "Polskie mięso karmi zmysły"
Związek Polskie Mięso rusza z tegoroczną, piątą edycją ogólnopolskiej kampanii promocyjno-informacyjnej „Marka Polskie Mięso - Polska Smakuje”. Akcja prowadzona jest pod hasłem "Polskie mięso karmi zmysły", a jej ambasadorem został kucharz Grzegorz Zawierucha.
Tegoroczna odsłona kampanii jest kontynuacją prowadzonych od kilku lat działań promujących polskie mięso wieprzowe i drobiowe oraz tworzone z nich przetwory. Celem kampanii jest informowanie konsumentów o walorach odżywczych i ważnej roli mięsa w codziennej diecie.
Działania Związku Polskie Mięso realizowane są pod hasłem "Polskie mięso karmi zmysły" i pokazują, że polskie mięso karmi wszystkie zmysły: wyglądem, smakiem, aromatem, ale też dźwiękiem (skwierczenie w trakcie smażenia czy grillowania).
Ponadto z kampanii można się dowiedzieć, skąd bierze się smak mięsa, co wpływa na jego aromat, a także jak wybierać mięso, jak odpowiednio je przechowywać, przyrządzać i serwować, by było smaczne.
Ambasadorem tegorocznej edycji został kucharz Grzegorz Zawierucha, a obok niego w akcji wezmą udział także ekspertki: prof. dr hab. Agnieszka Wierzbicka, specjalistka w obszarze trendów i nowości dotyczących polskiego mięsa drobiowego i wieprzowego. Ekspertką kampanii „Marka Polskie Mięso - Polska Smakuje” jest również dietetyczka dr Wanda Baltaza.
Dołącz do dyskusji: Grzegorz Zawierucha ambasadorem kampanii "Polskie mięso karmi zmysły"