Polsat chce kontynuować „Top Chef” i „Hell’s Kitchen”
Telewizja Polsat przymierza się do realizacji kolejnych serii kulinarnych reality-show „Top Chef” i „Hell’s Kitchen”, produkowanych przez Jake Vision - dowiedział się portal Wirtulanemedia.pl. Mają one trafić na antenę wiosną 2016 roku.
Stacja chce kontynuacji obu formatów, bo jest zadowolona z wyników oglądalności. Po trzech odcinkach nadawany w środy o godz. 20.40 piąta edycja „Top Chef” gromadziła średnio 1,74 mln widzów, co przełożyło się na 11,63 proc. udziału w grupie 4+ i 17,26 proc. w grupie 16-49. W porównaniu do serii emitowanej rok wcześniej program zyskał 210 tys. widzów.
Z kolei trzy pierwsze odcinki nadawanego we wtorki o 20.05 reality-show „Hell’s Kitchen 4” miały 1,59 mln widzów i zanotowały odpowiednio 10,11 proc. i 15,85 proc. udziału. Polsat w czasie emisji obu formatów zajmuje drugie miejsce w rynku w grupie komercyjnej.
Wiosną w Polsacie znajdzie się już szósta edycja programu „Top Chef” i piąta „Hell’s Kitchen”. Na razie nie wiadomo, kiedy ruszą castingi do nowych serii.
W „Top Chef” kilkunastu kucharzy przygotowuje dania rywalizując o 100 tys. zł. Program prowadzi Grzegorz Łapanowski, a w jury obok niego zasiadają Wojciech Modest Amaro, Maciej Nowak i Ewa Wachowicz. Z kolei w „Hell’s Kitchen” uczestnicy walczą o 100 tys. zł i pracę w Atelier Amaro, prowadząc wspólnie restaurację pod okiem Wojciecha Modesta Amaro. Oba programy produkuje firma Jake Vision.
Z danych Nielsen Audience Measurement wynika, że we wrześniu br. średni udział Polsatu w rynku wyniósł 12,40 proc.
Dołącz do dyskusji: Polsat chce kontynuować „Top Chef” i „Hell’s Kitchen”