Rusza „Hell’s Kitchen 3”. Piotr Ogiński i Paulina Sawicka sous chefami
Piotr Ogiński i Paulina Sawicka będą sous chefami w trzeciej edycji programu „Hell’s Kitchen”, którą od wtorku emitować będzie Polsat. W programie rywalizować będzie 14 uczestników, a dodatkowo pojawią się gwiazdy.
Ogiński i Sawicka zastąpią w roli sous chefów Dariusza Kuźniaka i Piotra Ślusarza, którzy pełnili te funkcje przez dwie poprzednie edycje. Ich zadaniem będzie wspieranie i mobilizowanie uczestników podczas pracy w kuchni, a także egzekwowanie kar.
- Specyfika, temperatura i emocje towarzyszące pracy w "Hell's Kitchen" są trudne do opisania. Nowi sous chefowie na własnej skórze przekonali się czym jest praca w "Piekielnej Kuchni" - komentuje zmiany Wojciech Modest Amaro, prowadzący reality-show.
Piotr Ogiński jest finalistą drugiej edycji "Hell’s Kitchen", brał też udział w pierwszej edycji programu „Top Chef”. Prowadzi youtube’owy kanał Kocham Gotować. W 2013 roku zamieścił na nim negatywną recenzję produktów marki Sokołów, za co firma chciała go pozwać, ale sprawa zakończyła się na ugodzie (więcej na ten temat). Z kolei Paulina Sawicka była uczestniczką pierwszej edycji „Hell’s Kitchen”.
Uczestnicy trzeciej edycji programu zostaną podzieleni na dwie drużyny: czerwoną i niebieską. W składzie pierwszej znajdą się: Aleksandra Czerniawska, Anna Szkaradzińska, Celina Statkiewicz, Katarzyna Domańska, Klaudia Chamarczuk, Marta Czernicka i Sandra Rutkowska. Natomiast drużyną niebieską stworzą: Daniel Hucik, Justin Kirschner, Marcin Herman, Roland Knittel, Dominik Gralewicz, Sebastian Miechowicz i Sebastian „Szromu” Schrom. Prowadząc restaurację będą oni rywalizować o 100 tys. zł i pracę w restauracji Wojciecha Modesta Amaro.
Dodatkowo od drugiego odcinka w formacie występować będą gwiazdy. Gościnnie pojawią się m.in. aktorki Katarzyna Kwiatkowska i Elżbieta Romanowska, prezenter Zygmunt Chajzer, tancerka Izabela Janachowska, showman Bilguun Ariunbaatar oraz aktor Rafał Cieszyński (więcej na ten temat). - Dzięki temu widzowie będą mieli szansę zobaczyć, jak gwiazdy zachowują się w sytuacjach stresogennych i jak radzą sobie z krytyką ich umiejętności. To z pewnością będzie coś nowego - mówi nam Jan Kępiński, producent programu.
Reality-show realizowany był w budynku ATM Studio w Warszawie. Mentorem dla uczestników pozostał Kurt Scheller. Za produkcję wykonawczą formatu odpowiada firma Jake Vision. Trzecia seria „Hell’s Kitchen” emitowana będzie w Polsacie we wtorki o godz. 20.00.
Z danych Nielsen Audience Measurement wynika, że średnia oglądalność drugiej serii formatu, emitowanej jesienią ub.r., wyniosła 1,76 mln widzów. Przełożyło się to na 10,91 proc. udziału w rynku telewizyjnym wśród wszystkich widzów i 16,41 proc. w grupie komercyjnej 16-49 (więcej na ten temat).
Dołącz do dyskusji: Rusza „Hell’s Kitchen 3”. Piotr Ogiński i Paulina Sawicka sous chefami