Daiva Maciule: z Mercure Gdynia Centrum do Mercure Warszawa Grand
Daiva Maciule objęła stanowisko dyrektor generalnej hotelu Mercure Warszawa Grand.
Maciule rozpoczęła pracę w grupie Accor/Orbis w 2005 r. jako kelnerka w Novotel Vilnius Centre. W kolejnych latach pracowała w tym hotelu jako kierownik restauracji, kierownik gastronomii i dyrektor operacyjny. W 2014 r. została dyrektor generalną czterogwiazdkowego hotelu Mercure Marijampole. W 2016 r. przeniosła się do Polski, by objąć stanowisko dyrektor generalnej hotelu Mercure Gdynia Centrum.
Daiva Maciule jest absolwentką Litewskiego Uniwersytetu Nauk Edukacyjnych oraz Studiów Podyplomowych Uniwersytetu Łódzkiego (udział w programie Top Talent Hotel Management organizowanym przez Accor). Na Uniwersytecie Zarządzania i Ekonomii na Litwie (ISM) zrealizowała program strategii i marketingu. W 2018 r. ukończyła IHMP - International Hospitality Management Program (Accor Académie / ESSEC Business School). Prywatnie jest miłośniczką podróżowania, aktywnego trybu życia, różnych dyscyplin sportowych (w tym sportów ekstremalnych) i dobrego wina (uczęszczała do Szkoły Sommelierów).
Mercure Warszawa Grand to czterogwiazdkowy hotel zlokalizowany w centrum miasta, w otoczeniu ministerstw, ambasad, domów mody i restauracji. Oferuje restaurację Winestone, 299 pokoi oraz 9 sal konferencyjnych, w tym salę Olimp z panoramicznym widokiem na Warszawę z 10. piętra.
Dołącz do dyskusji: Daiva Maciule: z Mercure Gdynia Centrum do Mercure Warszawa Grand